Değerli Meslektaşlarımız,

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nunD Vitamini İçeren İlaçlar Hakkında duyurusu yazımız ekinde yer almaktadır.

Bu duyuruya istinaden 12/11/2020 tarihinden itibarenD vitamini içeren ilaçlarda prospektüs (KÜB/KT) değişikliği yapılmıştır.

D vitamini içeren Oral Uygulanan Ürünler İçin: Endikasyonlar: “D vitamini eksikliği tedavisinde, idamesinde ve profilaksisinde endikedir.” şeklindedir.

Oral(Sıvı-Katı Formdaki) ve Parenteral Uygulanan Ürünler İçin Pozoloji ve uygulama şekli: "İlacın nasıl kullanılacağına doktorunuz karar verecektir. Doktorunuzun tavsiyesine göre kullanınız." şeklindedir.

Önerilen doz tablosuna yazı ekindeki duyurudan ulaşılabilir.

D vitamini içeren parenteral ve oral ürünlerin reçetelerini karşılarken bu hususlara dikkat edilmesi hususunu önemle hatırlatır, iyi çalışmalar dileriz.