Bu ay neler yaptık? 2019 Nisan ayı faaliyet raporu

Yoğun geçen Mart ayının ardından Yönetim Kurulumuz Nisan ayında eğitim yapılmamasını uygun görmüştür.

Eskişehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi ziyaret edildi. Ziyaretimizde kimi hekimlerle rapor-reçete düzeltmelerinde yaşanan sıkıntılar dile getirildi. Bu görüşme sonrası resmi bir yazı hazırlanarak belirli ilaç gruplarının SUT Uygulamalarının yoruma açık kısımları hakkında kurumdan bilgi istendi. Kurumdan gelen cevapla beraber odamız SUT Komisyonunun hazırladığı bilgilendirme metni ilimiz hastanelerinin başhekimliklerine ulaştırıldı ve web sitemiz üzerinden “Bazı Etken Madde Gruplarının Reçetelenmelerindeki Eksiklikler Hakkında” başlığı ile SUT Bilgilendirme bölümünde duyuruldu. Ayrıca bu hususta KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’nden randevu alınarak konunun ve odamız yazısının ilgililere iletilmesi hakkında görüş birliği sağlandı.

14 Mayıs Eczacılık Bayramı etkinlikleri Eczacılık Haftası’nda üyelerimizin bir araya geleceği şekilde planlandı. Merkez ve ilçe iftarlarının bu haftada yapılması kararlaştırıldı.

Merkez ilçe için 3 Turluk mobil takviminin tamamlanmış olması ile eczanelerimizce karşılanan reçete tutarları göz önüne alınarak mobil telafi turları düzenlendi.

Merkez ilçe Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül dönemi nöbet listesi hazırlanarak yayınlandı.

Hasta Alt Bezlerinin Geri Ödenmesi ile ilgili kurum tarafından yayınlanan, primer tanı kodlarının da olduğu yazı odamız web sitesi SUT Bilgilendirme bölümünde duyuruldu.

Emeği geçen herkese teşekkür eder saygılarımızı sunarız.

35. Bölge Kütahya Eczacı Odası Yönetim Kurulu